Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulkowa polewa do pierogów ruskich

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
oliwa do smaku
majeranek do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulkowa polewa do pierogów ruskich

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy. Do rondelka dodajemy trochę oliwy.
Krok 1 - Cebulkowa polewa do pierogów ruskich foto
2
Dusimy na małym ogniu dodawszy odrobinę cukru. Następnie dodajemy majeranek do smaku.
Krok 2 - Cebulkowa polewa do pierogów ruskich foto
3
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 3 - Cebulkowa polewa do pierogów ruskich foto
4
Podajemy do pierogów ruskich lub z mięsem.
Krok 4 - Cebulkowa polewa do pierogów ruskich foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pogol86 20.01.2022 17:55
Bardzo przydatny przepisik do pierogów
ben-ka 17.10.2013 13:59
A ja mam dzisiaj pierogi,zrobię sobie cebulkę:)
caralajna 17.06.2013 06:51
lubię taką
Róża1 30.05.2013 12:15
przepadam za taką:-)
Kasia36 29.05.2013 21:59
Pyszna cebulka, lubię cebulę
olkaaa 21.05.2013 07:46
bardzo fajna
Katarzyna/kate1980 09.05.2013 20:29
również robię taką cebulkę
IZABELA29 22.04.2013 09:08
cebulkę uwielbiam do pierożków, kopytek itp..
anemon 14.04.2013 15:03
Pierogi z taką cebulą smakują znakomicie.
EnoBeno 14.04.2013 11:57
uwielbiam ją
Janina 14.04.2013 11:20
Bardzo smaczne
Katarzyna59 14.04.2013 09:52
świetny przepis
Krystyna32 14.04.2013 06:58
bardzo lubię
Bernadeta1 14.04.2013 00:07
lubię pierogi z taką cebulką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak