Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze z serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2-2,5 szk
woda 0,5 szk
drożdże świeże 20 g
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Farsz:

cebula 4 szt
ser żółty 10 dag
ketchup łagodny 6 łyżeczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze z serem

Drożdże pokruszyć i zalać ciepłą wodą, wymieszać. Dodać mąkę, olej, sól oraz pieprz i wyrobić. Ciasto odłożyć do wyrośnięcia.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć do miękkości na patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce.
Ciasto rozwałkować i posmarować ketchupem. Następnie ułożyć cebulę, a całość posypać startym serem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.03.2016 09:54
uwielbiam!
2milutka 12.03.2015 19:07
smakowite cebularze;)
cooked 12.03.2015 18:15
smakowity kąsek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak