Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1,5 kg
drożdże 10 dag
sól 2 łyżeczki
olej 4 łyżki
pozostałe składniki:
keczup pikantny 4 łyżki
cebula 5 sztuk
mak
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Do przesianej mąki dodajemy drożdże wodę z mlekiem, olej, sól. Zagniecione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na ok 1 cm. i wykrawamy kółka np. od pokrywki. Ciasto smarujemy keczupem wymieszanym z odrobiną wody, nakładamy cebulę i posypujemy makiem. Cebularze pieczemy w temp. 200 stopni do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 13.02.2013 18:56
smaczne
malaczarna23 13.02.2013 18:20
pyszne!
Anna133 13.02.2013 18:18
nie robiłam jeszcze ,ale warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak