cebulak

cebulak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • drożdże

    2 dkg
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • mleko

    1 szkl
  • cebula

    25 dkg
  • margaryna

    2 dkg
  • ser tłusty

    10 dkg
  • śmietana

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania cebulak

Wysmarować blachę margaryną. Z mąki, jajka, drożdży, oleju i mleka przygotować ciasto drożdżowe i zaraz rozciągnąć na całej blaszce. Odstawić. Cebulę obrać i pokroić, następnie trochę podsmażyć, trochę rumieniąc. Zalać śmietaną i przykryciem poddusić, aż odparuje się z nadmiaru sosu. Przyprawić do smaku solą, pierzem, zieleniną, wyłożyć cebulę równą warstwą na przygotowane ciasto, posypać startym serem. Zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

sundaytn 01.07.2011 20:54
super!
zawadka 04.05.2011 10:28
pycha
Małgorzata72 18.04.2011 11:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat