cebulak

cebulak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • drożdże

    2 dkg
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • gałka muszkatołowa mielona

  • mleko

    1 szkl
  • cebula

    25 dkg
  • margaryna

    2 dkg
  • ser tłusty

    10 dkg
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wysmarować blachę margaryną. Z mąki, jajka, drożdży, oleju i mleka przygotować ciasto drożdżowe i zaraz rozciągnąć na całej blaszce. Odstawić. Cebulę obrać i pokroić, następnie trochę podsmażyć, trochę rumieniąc. Zalać śmietaną i przykryciem poddusić, aż odparuje się z nadmiaru sosu. Przyprawić do smaku solą, pierzem, zieleniną, wyłożyć cebulę równą warstwą na przygotowane ciasto, posypać startym serem. Zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sundaytn

01.07.2011 20:54
super!

zawadka

04.05.2011 10:28
pycha

Małgorzata72

18.04.2011 11:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat