Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula zapiekana z mielonym mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 8
mięso mielone 30 dag
jajko 1
masło 2 łyżki
sól
pieprz
rosół 1 szkl
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula zapiekana z mielonym mięsem

Cebulę obrać i gotować 10 min w lekko osolonym wrzątku, wyjąć łyżką cedzakową i wydrążyć środki. Miąższ posiekać, połączyć z mięsem. Przesmażyć na maśle, dodać łyżkę bułki tartej, 3 łyżki rosołu,, jajko, przyprawić solą i pieprzem. Powstałym farszem nadziać cebulę, ułożyć je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, polać rosołem, posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak