Cebula w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 większe szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko wbić do mąki,dodać śmietanę,proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.Dobrze wymieszać,ciasto ma mieć konsystencje ledwo płynną (jeśli za gęste,dolać wodę mineralną).Cebule obrać,pokroić w grubsze talarki,posypać solą i pieprzem.
Obtoczyć w cieście,smażyć na gorącym oleju ,z obu stron na złoty kolor.
Ciepłe można podać do mięsa lub polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (46)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 01.03.2014 18:00
fajny pomysł
IZABELA29 17.08.2013 10:28
lubię taką cebulkę .
ben-ka 16.08.2013 11:09
A to ciekawe!!!
Grażyna13 18.04.2013 17:59
Bardzo ciekawe danie :)
mirosława4 28.02.2013 16:42
ciekawy sposób na przyrządzenie dania z cebuli warto wypróbować :)
Natalia/tubisiek 06.02.2013 09:28
świetna przekąska
babi17 15.01.2013 10:55
świetny pomysł
IZABELA29 27.11.2012 08:57
takie smaczki lubię
ElizaT 17.10.2012 11:11
pycha
IZABELA29 25.08.2012 10:57
takiej cebuli nie jadłam nie raz mam ochotę na cebule ale taki plaster surowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat