Cebula w cieście

Cebula w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 większe szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cebula w cieście

Jajko wbić do mąki,dodać śmietanę,proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.Dobrze wymieszać,ciasto ma mieć konsystencje ledwo płynną (jeśli za gęste,dolać wodę mineralną).Cebule obrać,pokroić w grubsze talarki,posypać solą i pieprzem.
Obtoczyć w cieście,smażyć na gorącym oleju ,z obu stron na złoty kolor.
Ciepłe można podać do mięsa lub polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (46)

ONY_za_kare 01.03.2014 18:00
fajny pomysł
IZABELA29 17.08.2013 10:28
lubię taką cebulkę .
ben-ka 16.08.2013 11:09
A to ciekawe!!!
Grażyna13 18.04.2013 17:59
Bardzo ciekawe danie :)
mirosława4 28.02.2013 16:42
ciekawy sposób na przyrządzenie dania z cebuli warto wypróbować :)
Natalia/tubisiek 06.02.2013 09:28
świetna przekąska
babi17 15.01.2013 10:55
świetny pomysł
IZABELA29 27.11.2012 08:57
takie smaczki lubię
ElizaT 17.10.2012 11:11
pycha
IZABELA29 25.08.2012 10:57
takiej cebuli nie jadłam nie raz mam ochotę na cebule ale taki plaster surowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat