Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z pieczonych buraczków w balsamicznym winegrecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 1/2 kg
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa 2 łyzki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z pieczonych buraczków w balsamicznym winegrecie

Buraczki pieczemy w piekarniku do miękkości w 180 C. Obieramy, studzimy, kroimy na cienkie plastry, Układamy na talerzu.
O octu balsamicznego, oliwy i przypraw robimy winegret, polewamy nim buraczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.04.2013 08:59
lubię czerwone buraki i pewnie tak podane tez by mi smakowały
ben-ka 20.03.2013 15:49
A ja jeszcze nie robiłam ale sobie zrobię.
pacpaw 29.08.2012 20:42
też kiedyś to robiłem. Świetna, taka "inna" przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak