Carpaccio z pieczonych buraczków w balsamicznym winegrecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    1/2 kg
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyzki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki pieczemy w piekarniku do miękkości w 180 C. Obieramy, studzimy, kroimy na cienkie plastry, Układamy na talerzu.
O octu balsamicznego, oliwy i przypraw robimy winegret, polewamy nim buraczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 07.04.2013 08:59
lubię czerwone buraki i pewnie tak podane tez by mi smakowały
ben-ka 20.03.2013 15:49
A ja jeszcze nie robiłam ale sobie zrobię.
pacpaw 29.08.2012 20:42
też kiedyś to robiłem. Świetna, taka "inna" przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat