Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków z orzechami i świeżym tymiankiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 2 szt.
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
orzechy włoskie kilka szt.
listki świeżego tymianku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków z orzechami i świeżym tymiankiem

Buraki porządnie szorujemy i myjemy. Każdego buraka owijamy w kawałek folii aluminiowej, układamy na blaszce i pieczemy w temperaturze 200°C przez ok. 45-60 minut, lub dłużej - w zależności od wielkości buraków.
Upieczone buraki studzimy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki.
Układamy na talerzu w formie wachlarza, tak aby jeden plaster nachodził na drugi.
Skrapiamy olejem i octem balsamicznym, delikatnie posypujemy solą.
Całość posypujemy posiekanymi orzechami i listkami tymianku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 21.12.2013 14:32
Może nie na temat, ale... piękny talerz :D
Ola1984 21.12.2013 09:35
Świetny pomysł na przystawkę.
Joannasz3190 20.12.2013 22:15
Pyszności :)
Megg 20.12.2013 20:57
smaczna i zdrowa przekaska
Renata9 20.12.2013 20:43
smaczne jedzonko
norweska20 20.12.2013 19:23
buraczki pierwsza klasa
Pyszota 20.12.2013 19:11
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak