Carpaccio z buraczków z serkiem mascarpone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    2 sztuki ugotowane
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
  • serek mascarpone

    2 łyżki
  • sok z cytryny

  • miód prawdziwy

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • mięta

  • pieprz

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Olej ( u mnie z orzechów włoskich) wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać posiekane listki mięty.
Buraczki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Zalać przygotowanym sosem i odstawić do lodówki na godzinę lub dłużej.
Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku i posiekać. Łyżkę orzechów zostawić a resztę wymieszać z serkiem.
Na talerz wyłożyć plasterki buraczków, polać sosem. Przy pomocy dwóch łyżeczek, wyłożyć na buraczki serek z orzechami. Posypać resztą orzechów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pyszota 18.02.2015 12:14
fajny przepis
R'n'G Kitchen 18.02.2015 11:05
Uwielbiam takie buraczki <3
Babeczka35 18.02.2015 08:24
Pyszna propozycja:)
Futka 18.02.2015 08:22
Doskonałe! Uwielbiam buraczki, a to carpaccio prezentuje się niesamowicie smacznie :D
marcia7 17.02.2015 23:56
polecam dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat