Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Capunti z boczkiem i papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 250 g (capunti)
boczek wędzony 150 g
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Capunti z boczkiem i papryką

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Boczek, cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę, smażymy na oliwie przez 10 min. Następnie dodajemy makaron oraz pomidory i smażymy razem przez kilka minut, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 22.08.2015 16:08
Świetnie wygląda bardzo apetycznie.
R'n'G Kitchen 22.08.2015 16:01
My również :) Pozdrawiamy ;)
Konczi 22.08.2015 15:46
uwielbiam wszystko co z makaronem ;)
Saga123 22.08.2015 13:17
ciekawe danie :)
aginaa 22.08.2015 12:38
fajne danie
krokus 22.08.2015 11:17
mega pysznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak