Caprese z octem jabłkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mozzarella

  • dojrzałe słodkie pomidory

  • ocet jabłkowy

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • świeże listki bazylii

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory dokładnie umyć, pokroić w plasterki; ser mozzarella osączyć i również pokroić w plasterki grubości mniej więcej 4 mm. Na talerzu na przemian układać plasterek mozzarelli i plasterek pomidora. Oprószyć solą i pieprzem, przybrać świeżymi listkami bazylii, po czym polać oliwą z oliwek i octem jabłkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna33 11.12.2010 15:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat