Caprese z arbuzową nutą na zielonej pierzynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1 duży
  • mozzarella

    1 kulka
  • arbuz

    1 duży plaster
  • rukola

    1 garść
  • szpinak

    1 garść
  • roszponka

    1 garść
  • sałata strzępiasta

    1 garść
  • pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry. Dobrze, jeśli będzie tyle samo plastrów mozzarelli i pomidorów. Arbuza kroimy na tyle części, ile mamy pomidorów i sera.

Wszystkie gatunki sałat mieszamy i układamy na talerzu, następnie kolejno układamy kawałek arbuza, listek bazylii, plaster pomidora i mozzarelli. Spryskujemy oliwą aromatyczną i posypujemy pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gary Michy 04.08.2013 15:19
Moja ulubiona sałatka, w bardzo oryginalnym wydaniu- Pycha! :)
Czarnula87 04.08.2013 10:43
myślę że arbuz jest dobrym pomysłem :))
2milutka 04.08.2013 08:31
połączenie świetne
Magula 04.08.2013 07:46
fajny pomysł, szczególnie z tym arbuzem
Krzysztof15 04.08.2013 07:05
bardzo pyszne
jasiek 04.08.2013 00:14
dobra na kolację
msmors 03.08.2013 22:35
fajna przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat