Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappucino na biszkopcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1łyżeczka
śmietana 30% 1 litr
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier puder 3 łyżeczki
śmietan fix 2 szt
czekolada gorzka 1 szt
cappuccino 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Cappucino na biszkopcie

Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodawać stopniowo żółtka. Mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao dodać do masy jajecznej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Wylać do natłuszczonej formy (tortownica o średnicy 26cm). Piec około 25 min. w temperaturze 180 stopni C. Kiedy biszkopt przestygnie przekroić go. 0,5 litra kremówki ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę ( rozrobioną w połowie porcji wody) i wymieszać. Masę wyłożyć na jedną część biszkopta i przykryć drugim blatem ciasta. Pozostałą śmietankę ubić ze śmietan- fixem i 3 łyżeczkami cukru pudru. Na koniec dodać 5 łyżeczek czubatych cappucino i całość wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 04.12.2012 14:41
wygląda smakowicie!
EWI 04.12.2012 08:36
rewelacja
ewelinapac 03.12.2012 22:36
świetny
pajbek 03.12.2012 22:22
Pyszny kawałek do kawy :-)
sara1 03.12.2012 21:58
PYSZNOŚCI
paula99926 03.12.2012 21:50
ale pyszności!
luki1984 03.12.2012 21:33
super!!
Kekerboom 03.12.2012 21:30
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak