Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponata

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 500 g
sól 1 łyżeczka
rodzynki 2 łyżki
cebula 250 g
pomidory 250 g
seler naciowy
oliwki zielone Smak 80 g
kapary całe Smak 1 łyżka
pieprz
ocet winny 1/2 filiżanki
cukier łyżka
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Caponata

Bakłażany pokrój w kostkę,posyp solą i zostaw na 25 min.Potem przepłucz.Rodzynki umyj.Seler pozbaw włókien pokrój na 2 cm kawałki i wrzuć na osolony wrzątek na 4 min,odcedź.Na patelnie wrzuć bakłażana ,po kilku minanach wyjmij go,następnie podsmaż cebulę,dodaj seler i smaż dalej razem.Po 5 min dodaj pokrójone pomidory,oliwki , kapary,rodzynki, ,i bakłażana.Dopraw.Duś razem 10 min.Podawaj na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak