Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

canelloni 10 sztuk
szpinak mrożony 400 gram
czosnek 4 ząbki
pomidory w puszce
mozzarella w kulce 1 sztuka
przyprawy
twaróg 200 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Szpinak odmrozić i odparowac na patelni z dodatkiem wyciśniętego czosnku.
Doprawić do smaku solą i pieprzem,a lekko wystudzony wymieszać z twarogiem.
Pomidory wraz z zalewą wylać do niewielkiego garnka i lekko zblenderować.
Doprawić do smaku pieprzem,bazylią,oregano i ostrą papryką i chwilę odparowywać.
Farszem napełniać cannelloni i układać w naczyniu do zapiekania.
Wylać na rurki sos pomidorowy i ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę.
Zapiekać w piekarniku 40 minut w 180 stopniach.
Piekłam pod przykryciem a na ostatnie 10 minut bez przykrywki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.12.2012 12:31
fajna propozycja
Marta1986 28.12.2012 17:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak