Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 10 dag
szpinak 50 dag
ser ricotta 20 dag
jaja 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
szalotka 1 szt
krojone pomidory 20 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić w rondelku, wsypać mąkę i rozprowadzić mlekiem. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać połowę parmezanu, wymieszać.
Krok 1 - Cannelloni ze szpinakiem foto
2
Szpinak wymieszać z ricottą, jajkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić do smaku.
Krok 2 - Cannelloni ze szpinakiem foto
3
Pomidory usmażyć na oliwie z poszatkowaną szalotką, doprawić do smaku.
Krok 3 - Cannelloni ze szpinakiem foto
4
Połowę sosu beszamelowego rozsmarować w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Cannelloni napelnić farszem i ułożyć na beszamelu. Sos pomidorowy wylać na makaron. Wierzch polać resztą sosu i posypać resztą parmezanu.
Krok 4 - Cannelloni ze szpinakiem foto
5
Piec 30 min. w temp. 200 stopni
Krok 5 - Cannelloni ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 22.01.2013 12:25
Uwielbiam szpinak i makaron.
miroslawa 18.01.2013 05:06
mniam, mniam, palce lizać!!!
Poison1988 18.01.2013 00:29
palce lizać! świetne połączenie :)
Monika58 17.01.2013 23:25
przepyszne
babajaga1969 17.01.2013 22:53
pyszne
fotoviderek 17.01.2013 22:26
Jeśli to smakuje tak jak wygląda, to ja poproszę o kawałek :) Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak