Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak
masło 200 g
czosnek 3 ząbki
mąka 1 łyżeczka
serek topiony 2
bulion 500 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Makaron obgotować w osolonej wodzie przez około 3 - 4 minuty. W rondelku rozpuszczamy 100g masło, dodajemy szpinak, solimy. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Kiedy szpinak jest gotowy dodajemy czosnek i mieszamy. Teraz należy ocenić gęstość powinien być gęstszy niż śmietana. Na talerzu ustawiamy rurki makaronu i delikatnie łyżeczką wypełniamy.
Krok 1 - Cannelloni ze szpinakiem foto
2
W rondelku topimy 100g masła i dodajemy serki topione i mieszamy do rozpuszczenia serków. Dodajemy wywar. Na dno żaroodpornego naczynia wylewamy trochę sosu serowego i układamy kolejno wypełnione szpinakiem rurki makaronowe.
Krok 2 - Cannelloni ze szpinakiem foto
3
Zalewamy sosem tak, aby całość była przykryta, Wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut . Temperatura ok. 180 ºC.
Krok 3 - Cannelloni ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 14.11.2012 10:01
pyszne danie, w sam raz na kolację rodzinną jak i z gośćmi
Adamorek 29.07.2012 12:13
świetny makaron
paulisia_elk 22.07.2012 10:18
mniam
Konczi 22.07.2012 09:48
ciekawe i bardzo smaczne :)
Fiffi 22.07.2012 09:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak