Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

cannelloni ze szparagami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni
16-20 szt.
Zielone szparagi
50 dag
białe szparagi
50 dag
cebula biała
1 szt.
ząbki czosnku
2 szt.
oliwa
2 łyżki
pomidory
4 szt.
ocet balsamiczny
2-3 łyżki
wino czerwone
1 kieliszek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni ze szparagami

Cannelloni ugotuj al dente. Obierz szparagi, a białych zdejmij całą skórkę, z zielonych tylko z dolnej części i gotuj je razem 3-4 minuty (nie powinny być zbyt miękkie).
Do każdej rurki cannelloni włóż po 3-4 szparagi.
Zrób salsę pomidorową: Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie i dodaj pokrojone w kostkę pomidory. wlej ocet i wino, dopraw solą i pieprzem. Cannelloni podawaj polane salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta8 03.05.2011 12:39
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak