Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 2/3 puszki
rodzynki 100 gram
twaróg 300 gram
mleko 500 ml
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
cannelloni 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Rodzynki zalewamy wrzątkiem na około 5 minut. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Twarożek mieszamy z połową cukru oraz brzoskwiniami i rodzynkami. Dolewamy trochę mleka, tak aby uzyskać dość luźną konsystencję.
Krok 1 - Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami foto
2
Suchy makaron cannelloni nadziewamy twarogiem mocno wciskając nadzienie. Nadziane makarony umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami foto
3
Pozostałe mleko, cukier i mąkę połączyć razem i zalać makarony tak aby były całe zakryte.

Pieczemy pod przykryciem około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Smacznego!
Krok 3 - Cannelloni z twarogiem i brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 21.05.2013 09:41
na słodko cannelloni jeszcze nie jadłam. Interesujący pomysł!
Lampencjo 21.05.2013 09:19
ciekawy smak
Patty 21.05.2013 00:17
czemu na zdjeciu wyglądają na wysuszone? :(
Cranberry 20.05.2013 22:53
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak