Cannelloni z sosem mięsno-pomidorowym

Cannelloni z sosem mięsno-pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cannelloni

  • mięso mielone

    500g
  • pomidory krojone w puszcze

    1 puszka
  • cebula

  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

  • pieprz

  • oregano

  • oliwa

  • chilli

  • ser żółty

    150 g
  • mozarella

    1 kulka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone (wieprzowe), mieszamy i podsmażamy kilka minut.

Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy, solą, pieprzem, oregano i papryką chilli, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.

Każdą rurkę cannelloni obgotowujemy przez ok minutę w osolonym wrzątku a następnie nadziewamy mięsno-pomidorowym farszem.

Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę posypujemy startym żółtym serem i kawałkami mozarelli oraz posypujemy oregano.

Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok 15-20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

26.03.2012 12:42
super!

rjustysia

11.01.2012 10:10
Same pyszności!

Ewa/kalapurtka

10.11.2011 17:26
pysznie wygląda

Mariusz10

05.04.2011 15:26
pycha danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat