Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cannelloni
-
mięso mielone
500g -
pomidory krojone w puszcze
1 puszka -
cebula
-
czosnek
5 ząbków -
sól
-
pieprz
-
oregano
-
oliwa
-
chilli
-
ser żółty
150 g -
mozarella
1 kulka
Przepis i sposób przygotowania Cannelloni z sosem mięsno-pomidorowym
Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy, solą, pieprzem, oregano i papryką chilli, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.
Każdą rurkę cannelloni obgotowujemy przez ok minutę w osolonym wrzątku a następnie nadziewamy mięsno-pomidorowym farszem.
Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę posypujemy startym żółtym serem i kawałkami mozarelli oraz posypujemy oregano.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok 15-20 minut
Komentarze (4)