Cannelloni z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serka bielucha

    75 dag
  • PUSZKA POMIDORÓW

  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    2-3
  • natki pietruszki

    1/2 pęczka
  • gałązki majeranku

    2-3
  • pomidorków koktajlowych

    15 dag
  • kulka mozarelli

  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno posiekać (czosnek można także przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce) i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pomidory z puszki, razem z zalewą, rozdrobnić widelcem, po czym dolać do podsmażonej cebuli z czosnkiem. Całość przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku i gotować na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodać posiekany majeranek i połówki lub ćwiartki pomidorków koktajlowych. To będzie nasz sos.
Następnie drobno posiekać natkę pietruszki (można także dodać szczypiorek lub koperek, jeśli ktoś lubi - albo to i to :) ). Wymieszać zieleninę z serkiem bieluchem (można także użyć twarogu), przyprawić solą i pieprzem. Za pomocą szprycy tak przygotowanym serkiem nadziewać rurki cannelloni.
Część wcześniej przygotowanego sosu wlać do żaroodpornego naczynia, ułożyć na nim nadziane rurki i zalać je resztą sosu, a całość przykryć plasterkami mozzarelli.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. i zapiekać około 40 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 24.03.2012 23:19
dobre
eli82 23.12.2011 16:11
super
PaniMISIOWA 17.10.2011 12:25
ciekawe
Monika193 20.08.2011 23:23
rewelacja
Goya 25.07.2011 09:54
super
Magdalena80 01.07.2011 23:31
pyszności
Zoso 14.06.2011 21:41
miałęm dzis to na obiad :)
misia53 04.06.2011 00:16
pyszne
rzenia15 30.05.2011 21:43
uwielbiam
Kopiko1983 19.05.2011 06:32
Pyszne danie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat