Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

cannelloni z ricottą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni
8 szt.
ser ricotta
30 dag
mleko
50 ml
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana
50 ml
mozzarella
3 dag
parmezan
1 starty

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni z ricottą

Cannelloni ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Ricottę wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Napełnij cannelloni serowym nadzieniem. Śmietanę przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z łyżką lub dwoma parmezanu. Cannelloni ułóż na blasze, polej śmietaną. Piecz 10 minut w temp. 160 stopni, odwróć i piecz jeszcze 10 minut. Posyp pokrojoną mozzarellą i zapiekaj jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak