Cannelloni z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    25 dag
  • mięso mielone

    50 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • pomidory w puszce

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rurki ugotować al dente w osolonej wodzie. Pieczarki posiekać, cebulę pokroić i zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać pieczarki, przesmażyć, zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć mięso. Wymieszać z cebulą i pieczarkami, doprawić. Napelnić farszem makaron, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. N a maśle przesmażyć czosnek, dodac pomidory, poddusić i przyprawić. Polać makaron i zapiekać ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 05.04.2012 18:13
ciekawy przepis
Wacław 24.11.2011 08:54
pyszne !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat