Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z kapustą i pieczarkami w sosie pieczarkowym.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła.
Dodajemy oczyszczone i pokrojone w drobną kostkę pieczarki, podsmażamy do odparowujemy nadmiaru płynu, podsmażone pieczarek dodajemy do ugotowanej kapusty.
Do farszu dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.
SOS : Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła, małe pieczarki oczyszczamy, kroimy na połowę i podsmażamy razem z cebulką. W rondlu zasmaż na maśle mąkę, stale mieszając, rozprowadź zimnym mlekiem. Podgrzewaj aż sos zgęstnieje. Dodaj podsmażone pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem
Cannelloni napełnij przygotowanym farszem, ułóż w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Polej sosem pieczarkowym.
Zapiekaj w piekarniku 30 minut w 180*C.
Smacznego