cannelloni szpinakowo-twarogowe...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cannelloni

    1 opakowanie
  • cebula

    3 sztuki
  • ząbki czosnku

    8 sztuk
  • olej rzepakowy

    1/4 szklanki
  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • twaróg

    25 dag
  • mleko 3,2%

    3/4 litra
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka tortowa

    4 łyżki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - cannelloni szpinakowo-twarogowe... foto
w garnku na oleju podsmażyć na złocisto pokrojone cebule z posikanymi ząbkami czosnku
Krok 2 - cannelloni szpinakowo-twarogowe... foto
do cebuli dodać mrożony szpinak drobny, kucharka i podsmażać do odmrożenia szpinaku i odparowania wody
Krok 3 - cannelloni szpinakowo-twarogowe... foto
do wystudzonego szpinaku dodać twaróg, pieprz mielony i wszystko wymieszać
Krok 4 - cannelloni szpinakowo-twarogowe... foto
napełniać łyżeczką makaron cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym cienko olejem
Krok 5 - cannelloni szpinakowo-twarogowe... foto
mleko, jajka, mąkę, przyprawę w płynie dobrze roztrzepać na jednolitą masę, wlać na makaron i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 35-40 minut, kroić lekko wystudzony makaron - danie jest smaczne i sycące............SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 16.05.2017 11:49
pysznosci
Łukasz15 14.05.2017 20:00
wygląda pysznie
Jagódka77 13.05.2017 19:34
ciekawy pomysł na pyszne danie
AZgotuj 13.05.2017 13:43
Cudowne, bardzo ciekawe
jagoda5913 13.05.2017 09:15
Fajny obiad
Diana Rusiłowicz 13.05.2017 00:34
Wygląda smakowicie.
ben-ka 12.05.2017 22:36
Ciekawe, takich jeszcze nie robiłam.
Renata9 12.05.2017 22:27
Bardzo dobry obiadek
agnieszka214 12.05.2017 21:07
Już nabrałam smaku na takie danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat