Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cannelloni 1 opakowanie
mięso mielone 70-80 dag
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat
sos beszamelowy
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Kroki postępowania

1
Do podsmażonego mięsa dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy.
Krok 1 - Cannelloni foto
2
Farszem mięsnym nadziewamy cannelloni.
Krok 2 - Cannelloni foto
3
Makaron układamy w naczyniu żaroodpornym, a każdą warstwę obficie polewamy sosem beszamelowym. Można również przekładać serem żółtym.
Krok 3 - Cannelloni foto
4
Cannelloni pieczemy w piekarniku przez około 40-50 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Cannelloni foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Cannelloni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 09.05.2013 11:16
bardzo lubię
LoLa 09.05.2013 06:08
muszę spróbować
iwi 09.05.2013 00:12
Wyborne danie
jussta 08.05.2013 23:39
powinno byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak