Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert z wątróbką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
mleko 1 szklanka
ser camembert 2 szt.
masło 4 łyżki
cebula biała 1 szt.
jajko 1 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert z wątróbką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wątróbkę zalać mlekiem na pół godziny. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać odsączoną wątróbkę, posypać 1 łyżką mąki i obsmażyć na złoto z obu stron.
Krok 1 - Camembert z wątróbką foto
2
Po usmażeniu doprawić solą i pieprzem. Następnie serki przekroić na pół, obtaczać w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na maśle a na nich rozłożyć złocistą wątróbkę i posypać natką pietruszki.
Krok 2 - Camembert z wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2014 16:53
wykwintne połączenie
Megg 30.04.2014 08:04
Pyszny obiadek
Jusiaa 29.04.2014 20:55
Ciekawy obiadek :)
mirosława4 29.04.2014 20:02
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak