Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert w cieście francuskim.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

camembert 4 szt
ciasto francuskie 300 g
żurawina 3/4 szklanki
masło 20 g
Goździki całe Prymat 3 szt
cukier drobny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w cieście francuskim.

Ser owinąć ciastem francuskim i umieścić na natłuszczonej blasze.Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec około 20-25 minut. W tym czasie rozpuścić masło na patelni i wsypać żurawinę. Dodać zmielone goździki i dusić pod przykryciem około 5 minut. Posłodzić, zdjąć pokrywkę i smażyć kilka minut razem z cukrem, żeby część wody odparowała. Gorący serek podawać ułożony na żurawinie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 16.02.2014 21:37
to jest pyszne, robiłam to danie i polecam
Alex_M 15.04.2013 10:57
to musi byc mega pyszne!
adelajda 14.04.2013 15:39
chętnie zjem taki serek
edi 11.04.2013 09:56
Wygląda zjawiskowo
tessinka 04.04.2013 12:25
napewno bardzo pyszny
Olga_SK 04.04.2013 11:58
wykwintnie, a prosto zarazem. uwielbiam takie połączenia!
KasiaK90 04.04.2013 09:40
pyszniutko :)
Adamorek 04.04.2013 02:45
wyśmienity jest
Marta11 04.04.2013 00:10
wyglada bosko zapewne jeszcze lepiej smakuje
Bernadeta1 04.04.2013 00:04
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak