Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert panierowany i pieczone ziemniaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
przyprawy
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert panierowany i pieczone ziemniaczki

Ziemniaki obrać, podgotować, pokroić wedle uznania, wyłożyć na blaszkę wysmarowaną oliwą z oliwek, doprawić i zapiec. Temperatura 180 stopni około 30 minut. Ser camembert przekroić na pół, na osobnych talerzykach przygotować mąkę, jajko i bułkę tartą. Ser można dodatkowo przyprawić. Moczyć po kolei najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec bułce tartej. Piec na rozgrzanej patelni z olejem do momentu, aż skorupka nabierze złotego koloru. U mnie dodatkowo sosik chrzanowo - majonezowy ( 2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżeczki chrzanu w słoiczku i troszkę rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 08.10.2012 09:50
uwielbiam
sara1 08.10.2012 09:41
świetne i do tego ten sosik,brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak