Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake pops kurczaczki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 g
gorzka czekolada 30 g
sok wieloowocowy 70 ml
biała czekolada 100 g
ozdoby cukiernicze

Przepis i sposób przygotowania na: Cake pops kurczaczki

Inspiracja wyglądem z książeczki Bakerelli dołączonej do zestawu "Cake pops kit".

Herbatniki kruszymy na bardzo drobno .

Dodajemy do nich masło i roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia wykałaczek), ucieramy do połączenia składników, po czym wlewamy sok.

Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej kuleczki o średnicy mniej więcej 2 cm.

Końcówki wykałaczek lub patyczków do lizaków moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w kuleczki.

Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut, aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.

Roztapiamy białą czekoladę do ozdabiania, mieszamy ją z kilkoma kroplami barwnika i za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy kuleczki.

Ozdabiamy je cukrowymi dekorkami po czym odstawiamy do zastygnięcia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 11.07.2013 15:12
bardzo fajne :-)
Olga_SK 11.07.2013 14:42
Słodziaki :D
jasiek 11.07.2013 14:26
ależ to jest słodziutkie:)
Gary Michy 11.07.2013 14:18
Śliczne i pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak