Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake pops

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: 400 g
serek mascarpone 120 g
masło orzechowe 90 g
kakao
masło 120 g
cukier puder
kolorowe posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Cake pops

Ciasto pokruszyłam. Serek mascarpone wymieszałam z masłem orzechowym i kakaem. Połączyłam z ciastem.

Z masy uformowałam kulki i wstawiłam do lodówki na około 2 godziny.

Masło rozpuściłam. Dodałam cukier i kakao. Wymieszałam polewę.

Końcówki patyczków moczyłam w polewie i powtykałam w kulki czekoladowe. Znów wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Wyjęłam lizaki, zamoczyłam w polewie i obtoczyłam w posypkach.

Przed podaniem dobrze schłodziłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.12.2012 09:16
apetyczne
jola1508 07.11.2012 19:38
super wyglądają!!!
paula99926 25.09.2012 17:11
foczka-ks zwykłą olejówkę zrobioną 3 dni wcześniej :)
GOSIA18 25.09.2012 09:35
pysznie wyglądają
foczka-ks 24.09.2012 21:30
a jakie ciasto użyłaś
manaika 24.09.2012 19:38
ciekawe
V_kuchareczka 24.09.2012 19:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak