Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery z botwinką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
botwinka 1/2 pęczka
ząbki czosnku 2 szt
kajzerka 1 szt
mleko 1 szklanka
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z botwinką

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Przekładamy do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnek, posiekaną cebulą, jajkiem, przyprawami i dokładnie wyrabiamy.
Botwinkę myjemy, szatkujemy, dodajemy do mięsa, mieszamy.
Z masy formujemy burgery i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 28.05.2017 17:21
fajne mięsko :)
Edith85 21.05.2017 18:53
Super pomysł
edytazaw89@wp 17.05.2017 20:23
Wygląda pysznie
Motorek 17.05.2017 09:41
smakowite jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak