Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger z jajecznicą i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka grahamka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
liście szpinaku 8 sztuk
ser żółty 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Burger z jajecznicą i szpinakiem

Z bułki odcinamy wierzch, a z pozostałej, większej części lekko wydrążamy miąższ. Szczypiorek siekamy, a odrobinę sera ścieramy na grubych oczkach tarki. Jajko roztrzepujemy, doprawiamy solą i pierzem i smażymy jajecznicę. Bułkę można podgrzać, np w piekarniku. Spód bułki wykładamy liśćmi szpinaku, nakładamy na to jajecznicę, posypujemy serem i do smaku polewamy ketchupem. Całość przykrywamy pozostałą częścią bułki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 22.10.2016 10:01
Takiego burgera chętnie bym zjadła
cukiereczek 21.10.2016 18:49
Ciekawy przepis na ciekawą przekąskę
agnieszka214 21.10.2016 18:31
Zdrowa kanapeczka
Aleksandra/Olcia 21.10.2016 17:38
mniam to coś dla mnie,śniadanko idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak