Przepis i sposób przygotowania na: Burger wołowy
Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić dobre kotlety do burgerów. Burgery wołowe to popularne jedzenie typu fast food, ale zrobione w domu smakuje jeszcze lepiej. Burger wołowy możesz podać w bułce lub zjeść z grubo krojonymi frytkami.
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy ją do mięsa razem z musztardą. Całość dokładnie mieszamy i przygotowujemy trzy kotlety. Przygotowane kotlety odkładamy na około 20 minut do lodówki.
Po tym czasie, rozgrzewamy oliwę na patelni grillowej i smażymy około 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu, kładziemy na wierzch kotleta plaster sera i trzymamy pod przykryciem około minuty na małym ogniu. Następnie ściągamy kotlety z patelni.
Bułki rozcinamy i od wewnętrznej strony nakładamy sos, następnie roszponkę, kotleta z serem, pomidora, ogórki i przykrywamy górną częścią bułki.