burger po polski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulki do hamburgerow

    4 sztuli
  • kotlety do hamburgerów

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    4 plastry
  • ser wędzony

    4 plastry
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • musztarda

    4 łyżeczki
  • ketchup

    4 łyżeczki
  • sos czosnkowy

    4 łyżeczki
  • cebula

    4 prażona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułki broimy na pół, jedną połówkę smarujemy ketchupem i układamy plaster sera wędzonego, drugą musztardą, układamy plaster sera plaster sera i kotleta, zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut
po wyjęciu z piekarnika, na każdym kotlecie układamy po kilka plasterków ogórka kiszonego, cebuli, polewamy sosem czosnkowym, posypujemy cebulą prażoną, przykrywamy połówką bułki z serem wędzonym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 10.06.2012 14:54
super
marcinek 25.01.2012 14:18
Super
Monika111 15.01.2012 14:14
Fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat