Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki czerwone z chrzanem i majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kg
ogórek kiszony 1 szt
jabłko 1 szt
chrzan tarty 1-2 łyżki
majonez light 1-2 łyżki
ocet winny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki czerwone z chrzanem i majonezem

Buraki dokładnie umyć i ugotować w łupinkach lub upiec w piekarniku. Następnie ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłko obrać, usunąć gniazda z nasionami. Do buraków dodać starte na tarce jabłko i kiszonego ogórka. Połączyć z tartym chrzanem i majonezem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem, wymieszać.

Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 21.01.2017 12:13
Bardzo lubię :)
anka1988 21.01.2017 09:53
pyszny dodatek obiadowy
jagoda5913 21.01.2017 01:13
super sałatka
Wafelek2601 20.01.2017 20:58
Pyszny dodatek do obiadu
2milutka 20.01.2017 19:40
smaczna sałatka
Marta1986 20.01.2017 19:09
bardzo smaczne
Beatris 20.01.2017 18:04
Smaczny dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak