Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki zasmażne z cebulką.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
cebula 1 duża sztuka
sól i pieprz do smaku
cukier szczypta
sok z cytryny do smaku
masło 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki zasmażne z cebulką.

1. Buraki umyć i ugotować do miękkości.Wystudzić i obrać.Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Cebulę obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3.Buraczki i cebulą przełożyć do garnka,dodać masło i smażyć,często mieszając,aż cebula będzie miękka, a buraczki szkliste.
4.Na koniec przyprawić do smaku solą ,pieprzem ,szczyptą cukru i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.12.2016 08:29
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 00:01
Lubię takie.
wyattearp 05.02.2015 18:13
lubię takie buraczki
ada.la 05.02.2015 18:04
uwielbiam takie buraczki
Babeczka35 05.02.2015 13:08
Dziękuję,ja tez uwielbiam:)
Justi2401 05.02.2015 12:56
Uwielbiam takie buraczki :)
Adam/ZUB3R 05.02.2015 11:09
lubię takie buraczki
mysza75 05.02.2015 10:51
jakie dobre do obiadu
dodi 05.02.2015 10:21
ale pyszne buraczki
Ania67 05.02.2015 10:09
bardzo lubię
gosia1988 05.02.2015 09:58
pyszny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak