Buraczki zasmażane z czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy w lekko osolonej wodzie około 45minut.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Ząbki czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do startych buraków.Przyprawiamy do smaku cukrem,solą i czarnym pieprzem.Dodajemy sok z cytryny-wedle upodobań.Cebulę smażymy na oleju.Dodajemy do cebuli mąkę i dokładnie mieszamy.Wsypujemy do garnka doprawione buraki,mieszamy i smażymy na małym ogniu około 5 minut.Buraczki podajemy na ciepło z ulubionym mięsem,kaszą lub ziemniakami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anula250 01.02.2012 09:26
Uwielbiam takie buraczki :)
halina17 23.01.2012 18:07
smaczne
Wacław 08.01.2012 14:33
pyszne !
Natalia40 02.12.2011 21:19
bardzo lubie
Iwona45 01.12.2011 10:56
pycha
PaniMISIOWA 21.11.2011 08:40
super do obiadku
Ania67 20.11.2011 22:06
pycha
Angelika10 20.11.2011 20:56
Smaczne.
eduszo 20.11.2011 14:33
Lubie takie zasmażane.
RenataZ-et 19.11.2011 19:07
idealne do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat