Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z papryczką i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 1 kg
papryka czerwona 2 szt
śmietana gęsta 3/4 szkl
ocet 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z papryczką i śmietaną

Buraczki obieramy, myjemy, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie odcedzamy i chłodzimy. Zimne buraczki kroimy na mniejsze kawałki i mielimy maszynką do mięsa. Papryczki kroimy na połówki, oczyszczamy z nasion i dokładnie myjemy. Przygotowane papryczki mielimy maszynką. Do miseczki dajemy zmielone buraczki, papryczkę oraz śmietanę, ocet i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. Buraczki podajemy na zimno do drugiego dania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.11.2013 10:05
ładnie wyglądają
Pani Domu 03.07.2013 09:33
moje ulubione buraczki
caralajna 14.04.2013 07:50
piękny kolor
Ada-Gaba 30.03.2013 09:03
lubię takie połączenia składników
IKrakowianka 02.10.2012 20:58
świetne !
Seba 27.09.2012 13:41
pycha
Motorek 26.09.2012 09:05
smaczny dodatek do obiadu
Dorian 25.09.2012 19:29
ekstra pomysl
romanrafal
romanrafal 21.09.2012 14:14
pyszna
Wacław 20.09.2012 20:15
świetne buraczki,pycha
Anna138 19.09.2012 21:43
Pyszne
Grazyna0211 18.09.2012 14:21
zgadzam się świetny dodatek do obiadu
RenataZ-et 16.09.2012 20:04
Super do obiadku
cukiereczek 14.09.2012 08:20
doskonały dodatek do różnych potraw
Justyna87 13.09.2012 23:10
dobry dodatek do różnych dań

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak