Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z octem na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 400 gram
ocet 10 % 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz szczypta do smaku
olej 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z octem na ciepło

Buraki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki, przekładamy na patelnię i podgrzewamy na łyżce oleju. Dodajemy ocet, pieprz i sól, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę aby zagęścić, znowu mieszamy aż mąka dokładnie zmiesza się z resztą składników.
Podajemy ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.12.2015 13:40
wszystkim smakują
adelajda 05.11.2015 16:12
lubię jak dodatek do obiadu :)
mysza75 04.11.2015 10:23
fajna propozycja i zdrowa, moje ulubione buraki
IZABELA29 04.11.2015 08:52
takie lubimy
Krzysztof15 04.11.2015 06:21
bardzo lubie
jagoda5913 04.11.2015 00:29
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak