Buraczki z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 kg
  • czosnek

    1 główka
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraczki z czosnkiem foto
Buraczki oczyszczamy, gotujemy w łupinach około 30 minut. Następnie buraczki obieramy.
Krok 2 - Buraczki z czosnkiem foto
Ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Ocet zagotowujemy z cukrem i solą. Dodajemy do zalewy starte buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Buraczki z czosnkiem foto
Buraczki przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 19:36
Dokładnie tak-domowe górą!!!!!
cukiereczek 01.10.2013 16:53
domowe są super
artur7 01.10.2013 15:40
buraczki smaczne do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat