Buraczki z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2-3 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • cukier kryształ

    1 łyżeczka
  • ocet 10 %

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki ugotować w łupinkach, obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy, wymieszać. Buraczki podajemy na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kucharz11 01.12.2016 18:58
pyszna propozycja
jagoda5913 30.11.2016 01:07
super buraczki
Anna Jeziorna 29.11.2016 23:02
zwłaszcza w słoiki na zimę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat