Buraczki z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    80 dkg
  • cebula

  • cukier

  • sok z cytryny

    1/2
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte buraki ugotować. Po odcedzeniu ostudzić i brać.
Zimne zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać i
dodać do buraczków. Posolić, pocukrować, popieprzyć i dodać sok z cytryny, odstawić na 10 min, aby się składniki połączyły i dodać olej, dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 19.12.2013 11:22
bardzo lubimy buraczki do obiadku :)
gacopierz23 27.10.2013 21:45
smaczny dodatek
pajbek 10.09.2013 13:37
Buraczki pycha :-)
Bernadeta1 04.08.2013 00:29
pyszny dodatek do obiadu
IZABELA29 08.11.2012 11:58
u mnie także często goszczą na stole pod różnymi postaciami.
ben-ka 08.11.2012 09:54
buraczki u mnie w domu mają zawsze amatorów.
Łukasz15 29.10.2012 13:09
Pyszne
IKrakowianka 15.01.2012 17:06
smaczny dodatek do obiadu
Wacław 10.11.2011 11:34
smaczne !
maryśka 04.10.2011 21:41
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat