Buraczki w porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 szt
  • daktyle

    5 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • sok z cytryny

  • por

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane buraczki zetrzeć, przełożyć do garnuszka.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do buraczków.
Dodać pokrojone daktyle oraz śmietanę. Doprawić sokiem cytrynowym, solą i pieprzem, chwilę poddusić.
Por blanszować, przeciąć na kilka tulejek i wypełnić je buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 12.01.2014 15:36
Smaczna_B, a jadłaś kiedykolwiek daktyle ?
Smaczna_B 08.10.2013 16:57
powiem szczerze ,że te daktyle w buraczkach mnie nie przekonują
Maria 70 08.10.2013 00:06
Bardzo atrakcyjny sposób podania ,no i te daktyle urozmaicają nasze poczciwe buraczki.
SmacznaPyza 07.10.2013 21:20
prawdę mówiąc trochę dziwne.... zostanę przy samych buraczkach bo za porem nie przepadam :)
Barbara13 07.10.2013 19:50
Orginalne i intrygujące :) Muszę wypróbować
marta1221 07.10.2013 08:58
bardzo ciekawy sposób podania :)
Monia 07.10.2013 08:51
Bardzo oryginalna propozycja :)
Magula 07.10.2013 08:45
ciekawy pomysł
noninka77 07.10.2013 08:37
ciekawy przepis:)
joanna__s 07.10.2013 08:29
Bardzo oryginalny pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat