Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
Goździki całe Prymat 2 szt
czosnek z oliwkami Smak 3 ząbki
cukier 150 g
woda 1/2 l
koperek 1 łyżeczka
ocet 3/4 szkl
sól 1 łyżeczka
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w occie

Kroki postępowania

1
Buraczki wyszoruj, opłucz. Gotuj, aż będą miękkie.
Krok 1 - Buraczki w occie foto
2
Buraczki ostudź, następnie obierz. W słoik włóż świeży koper, jeśli nie masz świeżego to dodaj koperek z paczki.
Krok 2 - Buraczki w occie foto
3
Następnie słoiki wypełnij buraczkami.
Krok 3 - Buraczki w occie foto
4
Przygotuj zalewę. W garnku zagotuj wodę z cukrem, goździkami, solą. Na koniec dodaj ocet oraz skórkę z cytryny. Skórka powinna być sparzona wcześniej.
Krok 4 - Buraczki w occie foto
5
Marynatą zalej buraczki. Słoiki zakręć i pasteryzuj.
Krok 5 - Buraczki w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.10.2014 10:06
pyszne zapasy domowe
RenataZ-et 28.10.2014 20:53
super zaprawy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak