Buraczki smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • cytryna

    1/2
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w wodzie do miękkości. Następnie obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy buraczki. W tym czasie kroimy cebulę w kostkę i dodajemy na patelnię. Mieszając dodajemy troszkę soli, oregano i cukru. Znowu mieszamy. Wyciskamy sok z połowy cytryny i dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy. I mamy gotowe buraczki. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 17.09.2012 21:29
pyszne
Juleczka20 17.09.2012 21:29
pyszne
sznycel 13.08.2012 19:42
smakowite
Monika63 07.07.2012 08:59
bardzo lubię buraczki:)
Monika63 07.07.2012 08:59
bardzo lubię buraczki:)
Grażyna13 01.07.2012 10:15
bardzo lubię :)
koala 14.05.2012 23:12
smażone to moje najlepsze
EWI 16.04.2012 09:33
bardzo lubię takie
Wiesława1 05.04.2012 13:20
lubię takie
Kikiriki 05.04.2012 10:49
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat