Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki na dodatek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2,5 kg
sól 1 łyzka
ocet 3/4 szklanki
cukier 1 szkl
woda 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 5 ziaren
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki na dodatek

Buraki oczyścić i ugotować. Następnie obrać ze skóry i zetrzeć na grubych oczkach. Po starciu dodać łyżkę soli. Wszystkie pozostałeś składniki zagotować i zalać buraki. Odstawić całość na 24 godz. następnie przekładać do słoiczków i zagotować około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.10.2012 10:53
Też tak robię na zimę.
Barbara/zuza22_85 09.10.2012 10:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak