Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło z sezamem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 4 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
cytryna 1/2 szt
cukier szczypta
sezam 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło z sezamem

Buraczki ugotowałam do miękkości. Po lekkim przestudzeniu obrałam je ze skórki, a następnie starłam na tarce na grube wiórki.
W rondelku rozpuściłam masło, wsypałam do niego mąkę i zrumieniłam zasmażkę na złoto. Szybko dodałam utarte wcześniej buraczki. Wcisnęłam sok z połówki cytryny. Przyprawiłam do smaku pieprzem białym, czosnkiem, solą, szczyptą cukru.
Na suchej patelni zrumieniłam lekko sezam. Posypałam nim buraczki przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 07.03.2014 10:57
fajne połączenie
Aleksandra/Olcia 07.03.2014 09:06
uwielbiam buraczki pod każdą postacią.mniam
Paolcia 07.03.2014 09:03
nie lubię buraczków na ciepło... jak dla mnie najlepsze są z chrzanem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak