Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło z jabłkiem i imbirem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 6 szt
imbir starty 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ocet 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
cebula 1 cukrowa
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło z jabłkiem i imbirem

Buraki myjemy i zalewamy wodą nieobierane. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż lekko zmiękną. Następnie studzimy je, obieramy trzemy na średniej tarce. Tak samo ścieramy obrane jabłko. Imbir obieramy i ścieramy bardzo drobno, by uzyskać 1 łyżkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim zmiażdżone ząbki czosnku i drobno posiekaną cebulkę cukrową. Następnie wrzucamy buraki, jabłko i imbir. Doprawiamy do smaku octem, solą i cukrem. Smażymy jeszcze kilka minut, aż smaki się dobrze połączą, a buraczki będą wystarczająco miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 22.01.2014 09:01
Muszę wypróbować:) Uwielbiam buraczki ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak