Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula
masło 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

Buraczki obieramy. Dajemy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości.

Odcedzamy i chłodzimy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Obraną cebulkę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.

Do rondelka dajemy masło i roztapiamy. Dajemy starte buraczki i cebulkę. Smażymy ok. 5 minut.

Na koniec doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 05.07.2017 10:03
Najlepsze :) :) .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak