Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • cebula

  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki obieramy. Dajemy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości.

Odcedzamy i chłodzimy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Obraną cebulkę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.

Do rondelka dajemy masło i roztapiamy. Dajemy starte buraczki i cebulkę. Smażymy ok. 5 minut.

Na koniec doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kardamonovy

05.07.2017 10:03
Najlepsze :) :) .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat